Record
Store Day!

Jakob Sermwiset Persson |

Musikvänner!
Nästa lördag den 21 April är det dags för årets största skivhappening i hela landet och i hela världen, nämligen Record Store Day. Som vi tidigare meddelat är vi inte i år med i den officiella svenska varianten, vilket innebär att vi inte kommer att kunna erbjuda er de officiella RSD-släpp som görs till denna dag.

Eftersom vi ändå vill fira dagen med er, väljer vi att ha en egen variant och den ser ut på följande sätt:
-Extra lång öppettid:
Vi öppnar redan 09.00 och stänger butiken först klockan 19.00.
Detta för att ge er chansen att besöka både oss och en annan
butik som har det riktiga RSD-sortimentet.
-Vi har tagit hem en stor mängd nypressat i alla möjliga smak-
riktningar och dessa säljer vi till fenomenalt bra priser.
Sammanlagt handlar det om ett par hundra plattor.
-Vi kommer dessutom erbjuda bra rabatter på övrigt sortiment.

Livemusik:
Vi kommer också att bjuda på livemusik med Dan Hylander, en av landets största rockpoeter. Han gör ett nedslag hos just oss, ungefär vid lunchtid (exakt tid meddelas senare).
En kort beskrivning av denne artist, för er som inte var med då:
Hylander bildade i mitten av 70-talet Raj Montana band, vilket blev och var ett av Sveriges mest populära band, både hos kritiker och publik under ett antal år, innan man 1984 upplöstes. Bland de mest kända låtarna på sammanlagt sex studioplattor kan nämnas “Farväl till Katalonien”, “Skuggor i skymningen” och “Svart kaffe”. Dessa är kanske mest kända för allmänheten, men frågar du undertecknad, så finns en guldgruva av fantastiska sånger på dessa plattor. Efter detta har Hylander haft ett ytterligare band (Kosmonaut), gjort ett par soloskivor, men framförallt skrivit musik till och producerat andra artister. Vem minns inte Totta Näslunds soloplattor på 90-talet med låtar som “En clown i mina kläder” och “Alltid inom mig” (där han sjunger duett med Josefin Nilsson). Ytterligare ett exempel är “Så många mil så många år” med Sven-Ingvars.
Hylander är sen några år tillbaka tillbaka i frontlinjen och har släppt två album med ett band kallat “Orkester”, (en studio och en live).

Och nu 2017/18 har den mest klassiska sättningen av Raj Montana band återförenats. Man gjorde sin allra första spelning på 20 år, på ett fullsatt KB i Malmö, i November 2017. Och just nu är man i full gång med ett nytt studioalbum, beräknat att släppas senare i år. Denna platta produceras med hjälp av crowd funding, alltså genom förbeställningar, något som blir allt vanligare i branschen.
Under Record Store Day har ni som önskar möjlighet att beställa plattan på vinyl eller CD, till ett mycket förmånligt pris, direkt av oss i butiken.
Ni som är sugna på liveframträdandet, kom i tid. Butiken rymmer ju bara ett visst antal personer och vi reserverar oss för att det kan bli fullt.

Ytterligare info kommer löpande under veckan.
Sprid gärna informationen! Och vi hoppas förstås på en bra RSD-fest på lördag.

/Tom Petty-Robban och Segerberg